Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös kárász

MME MME
1 4.3/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 db 40-60 dkg-os kárász,
  • 2 dkg liszt,
  • 1 dl olaj a halakhoz,
  • 30 dkg burgonya,
  • 2,5 dl olaj a burgonyához,
  • 2 dl tejföl,
  • 2 dkg zsemlemorzsa,
  • 5 dkg vaj,
  • só,
  • bors

Elkészítés

Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, kibelezzük, s miután kiszedtük a kopoltyúkat is, megmossuk, megtörölgetjük, mindét oldalon beirdaljuk. Megsózzuk-borsozzuk, lisztben megforgatjuk, olajban kisütjük, s kivajazott jénai tálba tesszük. Hasábburgonyát sütünk, ezzel körberakjuk. Az egészet leöntjük tejföllel, megszórjuk zsemlemorzsával, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és sütőben átsütjük.

Ezek is érdekelhetnek