Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Székely tejfölös-kolbászos pityókaleves

MME MME
5 4.6/5
30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a lehéjazott, apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a megtisztított, kockára vágott pityókát, a babérlevelet, sót, esetleg ízlés szerint erőspaprikát, és kb. 10 percig lassan főzzük. A kolbász bőrét lehámozzuk, feldaraboljuk, aztán a levesbe tesszük, és folytatjuk a főzést. Amikor a pityóka már majdnem puha, a lisztet a tejfölben simára kikeverjük, a forró levesből hozzámerünk, amivel szintén elkeverjük, majd az egésszel besűrítjük a levest. Még
5-10 percig kíméletesen főzzük, a tetejét tejfölcseppekkel díszítve
tálaljuk.

Megjegyzés

Székelyföldről kaptam, kipróbáltam. Nagyon kiadós és ízletes leves.
- MME

Ezek is érdekelhetnek