Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos rizottó sörtésztában sült zsályalevelekkel

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a fehérborral, majd a zöldséglevessel, és lassan majdnem készre főzzük.

2. A sörtésztához a tojást szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, és a sárgáját elkeverjük a liszttel, a sörrel, és a sóval, majd óvatosan a fehérjéhez keverjük.

3. A zsályaleveleket megmossuk, lecsipkedjük, sörtésztába mártjuk, és forró, bő olajban kisütjük, és papírtörölközőre szedjük, és leitatjuk.

4. A koktélparadicsomot serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, és majd a tálaláskor adjuk a rizottóhoz.

5. A tejszínt akkor adjuk a rizottóhoz, amikor már majdnem puha a rizs, majd belekeverjük a spenótot, végül a kockára vágott mozzarellát, és a reszelt emmentáli sajtot is beleforgatjuk.

6. A rizottót a sült koktélparadicsommal és a zsályalevelekkel tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további fotókat, képgalériát, elkészítési útmutatót és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss