Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésragu almával, zellerszárral és dióval

MME MME
90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 160 fokra.

Egy tűzálló edényben felmelegítjük az olajat, és beletesszük a kockára vágott húst. 5 perc alatt barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a kb. 5 cm-es darabokra vágott zellerszárat (a levelet apróra vágva félretesszük), és a durvára összevágott vöröshagymát. Óvatosan addig pirítjuk, míg a zöldségek megfonnyadnak (kb. 10 perc). Felöntjük az almaborral vagy almalével, beledobjuk a babérlevelet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Felforraljuk, majd lefedve a sütőbe tesszük. Kb. 75 percig pároljuk, illetve míg a hús megpuhul.

Kb. 40 perccel a sütés vége előtt a rizst tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a forrásban lévő alaplevet. Megkeverjük, lefedjük, és a hús mellé tesszük a sütőbe.

A párolás vége előtt 25 perccel négyfelé vágjuk az almákat, magházát kiszedjük, de ne pucoljuk le a külső részt. A negyedeket vastag gerezdre vágjuk, és a húshoz adjuk.

Közben mérsékelt lángon egy kis serpenyőbe beletesszük a dióbelet, kevergetve világosbarnára pirítjuk.

A sertésragut zellerlevelekkel díszítjük, és a rizzsel együtt forrón tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek