Előkészítése: kis tepsit olajjal kikenek, liszttel behintem. A sütőt 10 percig erős lángon előmelegítem. A tojásfehérjéből kemény habot verek. A hagymát finomra vágom. A tejszínt, az olvasztott vajat, tejfölt, citromlevet, hagymát az összes fűszerrel habosra keverem, majd hozzáadom a lisztet és a reszelt sajtot. Jól összekeverem, végül beleforgatom a tojáshabot.
Elkészítése: a tojásos masszát a kikent tepsibe öntöm. Tetejét késsel elsimítom, majd a forró sütőben világos sárgára sütöm. Még forrón egyenletesen rászórom a megmaradt reszelt sajtot, és addig hagyom a már kikapcsolt sütőben, amíg a sajt rá nem olvad a lepény tetejére. Még melegen kockákra vágom. Kitűnő vendégváró sör- vagy borkorcsolya.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre