Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos buci

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1,5 tk só
  • 1 csipet cukor
  • 1/2 dl olaj
  • 1,5 dl tej
  • 1,5-2 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • kb. 4-5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. A lisztet egy nagy tálba mérjük, elkeverjük benne a sót és a cukrot, majd egy mélyedést alakítunk ki a közepében. Ebbe a mélyedésbe öntjük az olajat, a langyos tejet és a langyos vizet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Összegyúrjuk, és jól átdagasztjuk.
    2. A megdagasztott tésztát tiszta ruhával letakarva, meleg helyen 1-1,5 óráig kelesztjük. Addig, amíg a duplájára nem kel.
    3. Ezután lisztezett felületre borítjuk és kb. 10 dkg-os darabokra vágjuk. Mindegyik darabot gombóccá formázzuk, és letakarva további 10 percig pihentetjük. A gombócokból hosszú csíkokat nyújtunk, majd hosszában félbehajtjuk. A félbehajtott csíkokat feltekerjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. A tetejüket enyhén lepermetezzük vízzel, és ruhával letakarva további 45-50 percig kelesztjük.
    4. A bucikra rászórjunk reszelt sajtot, újra lepermetezzük őket vízzel, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

      Még több kelt tésztás finomság >>> 

      Sajtos ételek >>> 

      Sós vendégvárók >>> 

      Gasztrogabó receptjei és videói >>> 

Megjegyzés

Ha van otthon kenyérsütőgépünk, akkor használjuk ki a segítségét a dagasztásnál és a kelesztésnél, illetve megfelelő robotgép dagasztó programjával is könnyíthetünk a munkafolyamaton.

Az eredeti receptben 1,5 dl víz van, de nekem 2 dl-re volt szükségem, hogy kicsit lágyabb tésztát kapjak, így javaslom, hogy a tészta állagának megfelelően adagoljuk hozzá a vizet.

A sütőbe kerüléskor célszerű a sütő oldalát, alját is vízzel jól lepermetezni, majd gyorsan becsukni a sütőajtót, így megfelelő gőz képződik a sütőtérben. 

gasztrogabo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin