Keress receptre vagy hozzávalóra

Ropogós, könnyű és édes gofri

default user icon
3 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg teljeskiőrlésű liszt
  • 10 dkg sima liszt
  • 1 teáskanál sikér
  • 2,5 teáskanál sütőpor
  • 1,5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg lágy margarin
  • 2,5 dl tej / szójatej
  • vaníliaaroma
  • 8 dkg melaszos barnacukor
  • víz
  • 2 tojásfehérje
  • csipet só

Elkészítés

    Elkészítés: A tejben oldjuk fel a barnacukrot, tegyünk bele ízlés szerint vaníliaaromát (3 teáskanáltól még nem érződik a vanília, csak finomabb lesz). A száraz hozzávalókat - a cukor kivételével - jól keverjük össze (mézeskalácskeveréktől nem kell megijedni, ennyitől csak kis ízt kap, nem vad mézeskalács íze lesz), a közepébe kis fészket kialakítva tegyük a tojásssárgákat és a margarint. Robotgéppel kicsit keverjük össze, majd a langyos tejet, benne a barnacukorral öntsük hozzá. Dolgozzuk össze a robotgéppel, közben palacsinta sűrűségűre higítsuk immár vízzel. Tegyük félre 5 percre, közben verjük fel a tojásfehérjéket egy csipet sóval. A habot óvatosan forgassuk bele a tésztába, amíg homogén lesz. Pár perc múlva már kezdhetjük a sütést. Rácson hűtsük ki a gofrikat. 16 darab lesz belőle (hagyományos forma, nem szívalakú). A sikér fontos, feljavítja a lisztet, a gofri nagyon könnyű lesz tőle. [Saját találmány, sokat kísérleteztem.]

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Monyka73 5 évvel ezelőtt
Sikért bioboltban vagy nagyobb hipermarketben kapsz. Azért teszik egyes tésztákba mert sokkal könnyebb állagú lesz töle a tészta.
ErikaBB 6 évvel ezelőtt
Kipróbálnám, de hol kapok sikért?
andrea.t 8 évvel ezelőtt
Hát, ez nekem nem jött össze... Pedig ki is mértem mindent, amit egyébként nem szoktam! Lehet hogy azért, mert nem tettem bele sikért? Egyszerűen ketté vált a sütőben...

Hasonló Receptek

Magazin