Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós kecskesajtos rétes mézes körtével

default user icon
5/5
Ropogós kecskesajtos rétes mézes körtével

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg rétestészta
  • étolaj (a kenéshez)
  • 1 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál almaecet
  • 12 evőkanál méz
  • 2 db körte
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál szarvasgombás balzsamecet
  • 1 csomag zöldhagyma
  • 1 fej zöldsaláta
  • 20 dkg kecskesajt

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A rétestészta lapjait olajjal megkenjük. Ezt úgy készíthetjük el, hogy egy lapot leveszünk, tetejét olajjal megkenjük, ráhelyezünk egy újabb réteslapot, ezt ismét megkenjük, és ezt addig ismételjük, ahány lapunk van (általában 4 lapból áll egy tészta).

    2. Ha a lapokat megkentük, 10 x 10 cm-es darabokra vágjuk.

    3. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

    4. A cukrot karamellizáljuk, mikor aranysárga, hozzáadjuk az almaecetet és 4 evőkanál mézet, majd hozzáadjuk a meghámozott, apró kockára vágott körtét.

    5. Amint elfőtte a levét, félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni.

    6. 8 evőkanál mézet összekeverünk 5 evőkanál olívaolajjal, 2 teáskanál balzsamecettel, és az apróra vágott zöldhagymával. A saláta leveleit összetépjük, az öntettel jól összekeverjük.

    7. A kihűlt réteslapokra ráhelyezzük a kecskesajt szeleteket. 3 réteslapból és 2 kecskesajtból kis tortácskákat késztünk.

    8. A kecskesajtos rétest a mézes körtével és a zöldsalátával tálaljuk.

Megjegyzés

Tippek:
- Tovább fokozhatjuk az étel élvezetét, ha a rétegzett kecskesajtos rétest előmelegített, 100 fokos sütőbe helyezzük 10 percre, hogy a sajt szépen megolvadjon.
- Tálaláskor a rétes alá tehetünk egy vékony szelet sajtot, hogy a rétes megálljon a tányéron, és ne csúszkáljon el.

Fotó: AS

Dunszt Zsolt receptje, további fotókat és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin