Répa-narancs krémleves

Hozzávalók

  • 1 db hagyma
  • 1 ek olaj
  • ¼ tk őrölt fahéj
  • szerecsendió
  • 6 dl zöldségalaplé
  • 40 dkg sárgarépa
  • bors
  • 1 db reszelt citromhéj
  • 1 db narancs leve
  • 4 ek főzőtejszín

Elkészítés

    1.

    Pároljunk puhára 1 db megtisztított, apróra vágott hagymát 1 ek felforrósított olajon, majd nagy lángon pirítsuk aranybarnára. Adjunk hozzá őrölt 1/4 tk őrölt fahéjat és egy csipet szerecsendiót, majd öntsük fel 6 dl zöldségalaplével.

    2.

    Tisztítsunk meg és vágjunk vékony karikákra 40 dkg sárgarépát, és ezt is keverjük a leveshez. Sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük 1 db citrom lereszelt héjával. Fedjük le, és pároljuk puhára a répát 10-15 perc alatt.

    3.

    Adjuk a leveshez 1 db narancs levét, valamint 4 ek főzőtejszínt, majd pürésítsük botmixerrel. Melegítsük újra, de ne forraljuk fel!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin