Pároljunk puhára 1 db megtisztított, apróra vágott hagymát 1 ek felforrósított olajon, majd nagy lángon pirítsuk aranybarnára. Adjunk hozzá őrölt 1/4 tk őrölt fahéjat és egy csipet szerecsendiót, majd öntsük fel 6 dl zöldségalaplével.
Tisztítsunk meg és vágjunk vékony karikákra 40 dkg sárgarépát, és ezt is keverjük a leveshez. Sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük 1 db citrom lereszelt héjával. Fedjük le, és pároljuk puhára a répát 10-15 perc alatt.
Adjuk a leveshez 1 db narancs levét, valamint 4 ek főzőtejszínt, majd pürésítsük botmixerrel. Melegítsük újra, de ne forraljuk fel!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre