Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott ponty szelet

Hozzávalók

  • 4 db pontypatkó
  • 2 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 6 dl olaj
  • 1 kg burgonya
  • 50 dkg savanyúság (házi darabos hordós)

Elkészítés

    1. A halat besózzuk, majd állni hagyjuk. Megtisztítjuk a burgonyát, hasábokra vágjuk.
    2. Az olaj felét felforrósítjuk, a burgonyát megsózzuk és a forró olaj ban szép pirosra sütjük.
    3. Amíg sül a burgonya, addig bepanírozzuk a halakat. Egy tányérba beletesszük a lisztet, egy másik tányérban felverjük a tojásokat, kicsit megsózzuk, a harmadikba beleszórjuk a zsemlemorzsát, majd a szokásos módon -liszt,  tojás,  zsemlemorzsa - bepanírozzuk pontyszeleteket, és bő, forró olaj ban aranybarnára sütjük.
    4. A rántott halat sült hasáb burgonyával és házi darabos-hordós vegyes savanyúsággal kínáljuk.

     

Megjegyzés

Nálunk a karácsony nem múlhat el hal nélkül .Ez a család egyik kedvenc hal étele!És hozzá az általam eltett hordós savanyúság!

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin