Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott csirkemell sült zöldségekkel, petrezselymes rizzsel

Rakott csirkemell

Hozzávalók

  • 35 dkg csirkemell
  • 1 db paradicsom
  • 5 dkg sonka
  • 5 dkg spenót
  • őrölt fekete bors
  • 2 db hónapos retek
  • 0, 5 édesburgonya (batáta)
  • 18 db parázskrumpli
  • 4 szál rozmaring
  • 1 zacskó előfőzött rizs
  • 6 szál petrezselyem
  • vaj
  • 4 ek tejföl
  • 9-10 dkg sajt

Elkészítés

    A csirkemellet kettészelem, kiklopfolom, formázom, fűszerezem. Beteszem a hűtőbe.

    Az édesburgonyát felkockázom, a krumplikat, a retket és a spenótot megmosom, a paradicsomot vékonyan felszeletelem. A sajtot lereszelem. A kertben vágok rozmaringot és petrezselymet.

    Egy serpenyőbe teszek 1 kanálnyi vajat, ráhelyezem az egyik mellet, amire rétegesen rápakolom a paradicsomot, a sonkát, a sajtot és a spenótot, majd ugyanezt még egyszer. Minden réteget fűszerezek. Betakarom a másik mellfilével. Mellérakom a zöldségeket, fűszerezem, s ráhelyezem a rozmaringszálakat. Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen sütöm.

    Közben megfőzöm a rizst, hozzákeverem a durván aprított petrezselyemzöldet.

    Fél óra elteltével leveszem a fóliát, a húsra tejfölt kanalazok, s megszórom reszelt sajttal. Átkapcsolok grillfokozatra és még 15 percig sütöm 200 C fokon.

    Tálaláskor formázok a tányérra rizst, vágok mellé három szelet húst, s körítem zöldségekkel..A rizskupacba beleszúrok egy petrezselyemlevelet.

Megjegyzés

Eredetileg töltött csirkemellben gondolkoztam, de aztán annyi finomság (paradicsom, sonka, sajt, spenót) került a mellre, hogy ezt már nem lehetett felgöngyölni, ezért aztán megdupláztam a feltéteket, s a végén csak simán rátettem a húst, amire aztán még tejföl és reszelt sajt is jött.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin