Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Quinoasaláta

default user icon
MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A csap alatt szűrőben leöblített quinoát fazékba öntjük. Annyi vizet engedünk rá, amennyi ellepi, majd a forrástól számított 20 percig főzzük. Közben a megmosott paradicsomot, avokádót és uborkát felkockázzuk, a leöblített petrezselymet néhány levél kivételével finomra vágjuk.
  2. A quinoát ellenőrizzük: akkor jó, ha az állaga a puha rizsre emlékeztet. Ekkor szűrőbe öntjük, a csap alatt leöblítjük, majd lecsepegtetjük, és a konyhai papírtörlőre tett szűrőben szikkadni hagyjuk.
  3. A felkockázott hozzávalókat összeforgatjuk a petrezselyemmel, a sóval és egy löket olívaolajjal. Ízlés szerint borssal és csilipehellyel fűszerezzük, majd alaposan átforgatjuk. A félretett petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

A legjobb saláták egy helyen >>> 

Változatos köretek >>> 

Receptek bulgurral >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss