Elkészítés: A salátához először a padlizsánt kb. 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk, és egy forró serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
A többi zöldséget mind felkockázzuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, a zöldfűszereket felaprítjuk, a gránátalma magjait kinyerjük a gyümölcsből. Minden hozzávalót egy nagy keverőtálba gyűjtünk.
Elkészítjük az öntetet: az olívaolajat, a borecetet, a mézet, valamint a harissát (ízlés szerint, vigyázat, csípős!) és az ecetes illatú sumac-ot egy kis tálban egy habverő segítségével alaposan összekeverjük. A zöldségeket összeforgatjuk és meglocsoljuk az elkészült öntettel.
A pitakenyeret egy felforrósított száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk, cikkekre vágjuk vagy ízlés szerint összetépkedjük, és a kész salátához keverjük. Laktató nyári saláta, kitűnő köret akár grillételek mellé is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre