Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Puha mézeskalács

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Puha mézeskalács

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 258
  • Elküldve: 45

Hozzávalók:

  • 25 dkg por cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 25 dkg langyosított méz
  • 2 dkg szalalkáli
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 dl forralt tej
  • 6 evőkanál baracklekvár
  • 1 kg liszt
  • A mázhoz:
  • 20 dkg por cukor
  • 1 tojásfehérje
  • pici ecet

Elkészítés:

Rakjátok egy tálba a hozzávalókat - kivéve a tejet, a szódabikarbónát és a szalalkálit. A lisztből csak 80 dkg-t használjatok fel. A tejet langyosítsátok meg. Felezzétek el két edénybe. Az egyik felébe tegyétek a szalalkálit, jól keverjétek el benne, amíg felfut az edényben, majd ötsétek a tálba a többi hozzávalóhoz. A tej másik felét a szódabikarbónával futtassátok fel, és tegyétek a tálba. Jól gyúrjátok össze a masszát, hogy ne maradjon benne csomó. Ha elkészültetek vele, szórjatok a tetejére lisztet, és a tállal együtt egy jól záródó nejlon zacskóba téve egy napig hagyjátok állni hűvös helyen. Másnap a masszát borítsátok egy lisztezett gyúrótáblára, amihez a megmaradt 20 dkg liszetet használjátok fel. Addig gyúrjátok a masszát, amíg felveszi a gyúrótáblán lévő lisztet. Kb. 1 cm vékonyra nyújtsátok a tésztát. Szaggassátok ki, és közepes lángon süssétek, amíg szép barnára sül. Amíg a tészta sül, 20 dkg porcukrot (vagy egy kicsivel többet, attól függően, milyen kemény habot szeretnél), 1 tojásfehérjét, pár csepp ecetet habverővel verjetek kemény habbá. A habot tegyétek nejlonzacskóba, szúrjátok ki a sarkát, így lehet díszíteni a süteményt. Ha a sütemény kihűlt, levegőtől elzárva tároljátok, különben megkeményedik.

Megjegyzés:

A süti rögtön puha, nem kell várni, hogy megpuhuljon! Akár rögtön lehet fogyasztani! Jó étvágyat!

A receptet Lola23 küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 4 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. december 23. (csütörtök) 20:48
    Puha és finom lett, és rengeteg, de nekem nagyon feljött a tészta, a recepten nem változtattam semmit, inkább mézes puszedli lett, de így is remek és nagyon jó!!!Köszi.
Receptválogatás
Pohárkrémek
Rétegesen, krémesen, gyümölcsösen, különféle öntetekkel nagyon mutatós és finom desszert készíthető.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Morzsás torta erdei gyümölcsökkel Morzsás torta erdei gyümölcsökkel
Nyári bazsalikomos csirkeragu Nyári bazsalikomos csirkeragu
Medvehagymás kukoricatócsni Medvehagymás kukoricatócsni
Cucumber Fizz (vodkás-uborkás koktél) Cucumber Fizz (vodkás-uborkás koktél)
Csirkés-karfiolos palacsinta Csirkés-karfiolos palacsinta
Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban
Legegszerűbb cukkinifőzelék Legegszerűbb cukkinifőzelék
Mexikói csípős csirke zöldségekkel Mexikói csípős csirke zöldségekkel
Padlizsánkrém X. Padlizsánkrém X.
Majoránnás sült csirkemáj Majoránnás sült csirkemáj
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122454_sziciliai-110.jpg Az izgalmas szicíliai konyha

A közel 5 millió lakost számláló legnagyobb földközi-tengeri sziget kalandos és számos hódításról tanúskodó története határozott…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122430_gorenje-110.jpg Vajon meddig marad friss a hűtőben a vasárnapi ebédünk?

Azt már biztosan kimondhatjuk, van különbség hűtés és hűtés között, azaz valósággá vált a fogalom: az egészség-megőrző…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117501_oszibarack-110.jpg Bársonyos és illatos: az őszibarack

Már június végén érni kezdenek az első hazai fajták, és egészen szeptember végig találkozni lehet a sárga- és fehérhúsú, lédús és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122443_fetagolyok-110.jpg Diós fetagolyók petrezselyem-köntösben

A nyári konyhában az az egyik legnagyszerűbb, hogy az ember hihetetlenül kreatívvá válik a friss alapanyagokból, relatíve kis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122422_joghurttorta-110.jpg Krémes és hűsítő joghurttorta

A joghurttorta ideális édesség lehet a meleg nyári napokon, sőt a nagyobb mennyiségű benne található joghurtnak köszönhetően még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122415_froccs-110.jpg Frissítő fröccs-variációk

A nyári meleg elengedhetetlen itala a vízzel hígított bor, vagyis a fröccs, amely hűsít, szomjat olt és finoman zsongít. Erre már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

Napi tipp
A nyári szilvákból könnyedén készíthetünk finom szilvás pitét. íme néhány házias recept. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept