Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Póréhagymás-sóskás palacsinta füstölt hallal és tejföllel

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg póré hagyma
  • 4 ek olaj
  • 4 dkg sóska
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg füstölt hal
  • snidling a díszítéshez

Elkészítés

    1. A palacsintatésztához összekeverjük a tejet, a tojásokat, a felolvasztott vajat, a lisztet, a sütőport és 1 csipet sót. A hűtőbe legalább 1 órára. 
    2. Kis lángon üvegesre sütjük a megtisztított, felaprított pórét 2 ek felforrósított olajon. Hozzáadjuk a megtisztított, felcsíkozott sóskát, és 2 percig főzzük nagy lángon. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. 
    3. A palacsintatésztához aadjuk a pórés-sóskás keveréket, majd apró, vastag palacsintákat sütünk a megmaradt felforrósított olajon. Kevés tejfölt halmozunk mindre, elrendezzük rajta a felcsíkozott halat, és ízlés szerint snidlinggel díszítjük.
A palacsintához bármilyen füstölt halat használhatunk, csak ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sós.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin