Elkészítés: A tarját felszeleteljük, kiklopfoljuk, besózzuk, majd a szeletek mindkét oldalát lisztbe mártva forró zsírban picit megsütjük. Ha minden szeletet kisütöttünk, ebbe a zsírba beletesszük az apróra vágott hagymát, a kockára vágott szalonnát és az apróra vágott csemege uborkát. Amikor a hagyma üveges, ráöntjük a paradicsomszószt, visszatesszük rá a húsokat, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, borsozzuk.
Lassan addig főzzük, míg a hús puha nem lesz. Kevergetni kell időnként, hogy a szaftja oda ne kapjon. A szaftja be fog sűrűsödni.
Sült krumplival és fejes salátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre