Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Párolt pisztráng

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók (2 személyre):
  • 2 mélyhűtött, kb. 25 dkg-os tisztított pisztráng,
  • 1 dl húsleves (fél leveskockából),
  • 15-20 dkg gomba,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 dl tejföl,
  • 2 tojássárgája,
  • só,
  • 1 csokor petrezselyemzöldje

Elkészítés

    Elkészítése: Vastagon kivajazunk egy hosszúkás tűzálló tálat, és belehelyezzük egymás mellé a még fagyott két pisztrángot. Megsózzuk, és aláöntjük a húslevest. Mellé hintjük a megtisztított, vastagabb szeletekre vágott gombát, és a tálat lefödve a forró sütőbe toljuk. Tizenöt percig pároljuk, majd a halat megfordítjuk, hogy a lé jól átjárja. Fedő alatt még tizenöt percig pároljuk, végül a fedőt levéve rövid lére sütjük. Ekkor a két halat tálra fektetjük, bőrüket lehúzzuk. A visszamaradt levet a tej színnel és a tojássárgájával simára keverjük, felmelegítjük, de nem forraljuk fel, és a halra öntjük. Tetej üket gazdagon meghintjük frissen finomra vágott petrezselyemzölddel.
    Vajas burgonyával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin