Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-tonhalas spagetti egyszerűen

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 + 1 ek olívaolaj
  • 2 tk paradicsompüré
  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • 20 dkg spagetti
  • 1 üveg kapribogyó (kb. 2 dkg)
  • 1 kis doboz tonhal natúr lében (112 g)
  • bors
  • 1 csipet cukor
  • 3 szál petrezselyem

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, majd a lábosban felhevített 2 ek olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, és tovább pároljuk egy rövid ideig. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, felforraljuk, majd közepes tűzön főzzük 7 percig.
  2. Közben a spagettit forrásban levő bő, sós vízben kifőzzük a csomagolásán olvasható utasítás szerint. A lecsepegtetett kapribogyót és tonhalat a szószba keverjük. Sóval, borssal és a cukorral ízesítjük.
  3. A leöblített petrezselyem levélkéit lecsipkedjük. A tésztát leszűrjük, és összeforgatjuk a tonhalas szósszal. Végül az egészet megcsepegtetjük 1 ek olívaolajjal, és a petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.

9 POFONEGYSZERŰ TÉSZTAÉTEL, AMIVEL JÓL LAKIK A CSALÁD >>> 

GYORS ÉS EGYSZERŰ TÉSZTAVACSORA: MENNYEI FŰSZERES TŐKEHALAS SPAGETTI >>> 

9 KÍMÉLŐ VARIÁCIÓ SPAGETTIBŐL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss