Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos grillezett hal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db 40-50 dkg-os tisztított hal (keszeg, kárász, domolykó, stb.)
  • 50 dkg paradicsom
  • 2 nagy fej vörös hagyma vagy 1 kisebb póré hagyma
  • 4 gerezd fok hagyma
  • Worchester szósz
  • sűrített paradicsom
  • hal fűszerkeverék
  • 1 egész citrom
  • bors
  • bazsalikom
  • menta
  • szalonna

Elkészítés

    Elkészítés: A halakat tisztítás után alaposan megmossuk és beirdaljuk. Kívül-belül beszórjuk halas fűszerkeverékkel, majd lefedjük, amíg elkészítjük a szószt.

    A szósz nagyon egyszerű: egy tálban összekeverjük a sűrített paradicsomot a bazsalikommal, a mentával, csipetnyi sóval és borssal. Aki szereti az erőset, egy kis chilit is tehet hozzá. Kb. 1 evőkanálnyi Worcester szószt adunk hozzá, és jól elkeverjük.

    Felkarikázzuk a paradicsomot és a hagymát, a fokhagymagerezdeket pedig nagyjából 5-6 felé vágjuk (attól függ, mekkora gerezdekkel dolgozunk).

    A halak belsejébe 2-3 paradicsomkarikát, hagymakarikát és néhány darab fokhagymát teszünk. A kimaradt paradicsommal, hagymával és fokhagymával beterítjük a halakat, majd ráöntjük a szószt. Lefedjük fóliával, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

    Másnap vastag alufóliába (ha nincs ilyenünk, akkor dupla alufóliába) csomagoljuk őket olyan módon, hogy a fólia aljára szalonnaszeleteket teszünk. Erre a szalonnaágyra fektetjük a halakat, ügyelve arra, hogy a belsejében lévő töltelék ne essen ki, illetve a tetején is legyen paradicsom és hagyma. Érdemes a hal belsejét is kiegészíteni 1-2 szalonnadarabbal, illetve az egész csomag tetejére is tehetünk néhány szalonnadarabot. Öntünk rá egy kis szószt, majd kis batyut formálunk a fóliából.

    A batyukat az izzó parázs fölé tesszük. Igazából nem kell csinálni vele semmit. Ha már halljuk a batyuban a rotyogást, az jó jel. :-) Én egy óráig szoktam a parázs fölött hagyni, utána nagyon omlós, kiváló ízű halvacsorát ehetünk. Fogyasztás előtt a halakra facsarom a citromot, ami még inkább mediterrán jelleget ad az ételnek.

Megjegyzés

Érdemes a parázs fölött különböző zöldségeket (cukkini, uborka, paradicsom, paprika, gomba) is sütni, ezek remek kiegészítői ennek a finom halételnek. A batyu belsejét is lehet még gazdagítani gombával vagy egyéb zöldségekkel.

csapobandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin