Palócleves bográcsban

default user icon
3 4/5

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma (nagy)
  • 1,2 kg birkahús
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2 teáskanál őrölt köménymag
  • 80 dkg zöldbab
  • 2 babérlevél
  • 50 dkg burgonya
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 dl tejföl

Elkészítés

    1. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A húst megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk és kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rátesszük a húst, és megszórjuk pirospaprikával és köménnyel, megsózzuk, majd babérlevéllel ízesítjük. Végül egy kevés vizet öntve rá megpároljuk.
    2. A zöldbabot és a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk. A babot kisebb darabokra, a burgonyát kockákra vágjuk. Ha félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldbabot és a burgonyát. Felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, és készre főzzük.
    3. A lisztet elkeverjük a tejföllel, és behabarjuk vele a levest. Átforraljuk, és rögtön tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Prohászka Béláné 4 évvel ezelőtt
Sok fokhagymával, s erős paprikával, az igazi, és csipetkével!!!!!!!!!!! Az is sok-sok! De külön főzöm mert amennyi a keves,, azaz merőkanályni, annyi igazi, ici-pici csipetke, kiskörömnyi, kb. fél centis. Előző este 5 tojásból tv nézés előtt csipegetem. Kb. 3 óra!!!!!!!!!! S minden ami finomságbele kerül,zöldségből, még egy fél kicsi karfioplt is teszek bele, de azt én eszem meg!!!!!
Tóth Attila 5 évvel ezelőtt
Egy_névnapi_bulira_csináltam_meg,_és_istenítették._Tettem_még_bele_fokhagymát_és_citromlevet_a_végén._Igazán_pikáns_lett._Mindenkinek_ajánlom!
giulia 9 évvel ezelőtt
Isteni lehet, ki fogom próbálni! xulia

Hasonló Receptek

Magazin