Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paleo mézeskalács

Hozzávalók

  • 8 dkg kókuszliszt
  • 8 dkg tápióka keményítő
  • 8 dkg szezámliszt
  • 8 dkg darált mandula
  • 7 g konjacliszt
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 3 tk mézeskalács fűszerkeverék (vagy ennek megfelelő mennyiségű fahéj, szegfűszeg, gyömbér és ánizs)
  • 12 dkg méz
  • 2 db tojás (M-es)
  • 1 db tojásfehérje
  • csipet só
  • 8 dkg folyékony sertészsír

Elkészítés

    1. Egy gömbölyű aljú tálba kimérjük a kókuszlisztet, a tápiókát, a szezámlisztet, a mandulát, konjaklisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, és félretesszük.
    2. Egy másik edénybe kimérjük a többi, folyékony alapanyagot, és ezeket habverővel jól összekeverjük. A lisztkeverékünkhöz hozzáöntjük a folyadékot, és kézzel alaposan összegyúrjuk. A tésztánkat egy frissen tartó fóliával letakarjuk, és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
    3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a mázat. Egy fél tojásfehérjéhez teszünk annyi eritritet vagy xililtet, amitől egy sűrű cukormázat kapunk. A mázat egy nagyon vékony lyukú nyomózsákba, vagy papír tölcsérbe töltjük majd, és megrajzoljuk a kisült mézeseket.
    4. A lehűlt tésztát egy tápiókaliszttel megszórt deszkára tesszük, és foylamtosan alul-fölül lisztezve, fél cm vastagságra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szúrunk ki a tésztából, amiket papírozott tepsire teszünk. Nem kell nagy távolságot hagyni a formák között, nem nőnek nagyra!
    5. A mézeskalácsokat 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 8-10 percig sütjük. Ahogy kisültek, a tepsit egy deszkára helyezzük és azonnal elkezdjükdíszíteni a még forrósüteményeket. 10-15 perc múlva már csomagolhatóak is!

      A speciális hozzávalókat megrendelheted vagy megveheted az ehetemmm paleo pékség és kávézóban! >>>

       

Egy egész tojásfehérjéből nagyon sok máz lesz, ezért én csak a felét szoktam felhasználni.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin