A krutonhoz a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A kenyér héját levágjuk, és a belét nagyobb darabokra tépjük. Az egyik gerezd fokhagymát durvára aprítjuk. A citromokat forró vízzel lemossuk. A kenyérbelet összeforgatjuk az aprított fokhagymával, 1 db citrom lereszelt héjával, valamint 3 ek olívaolajjal, és elosztjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A sütő középső részében pirítjuk 10-15 percig, majd kivesszük és hűlni hagyjuk 30 percig.
Közben a dresszinghez 2 marék menta- és bazsalikomlevelet forrásban levő vízbe dobunk. 10 másodperc múlva szűrőkanállal áttesszük egy tálba, jeges vízzel leöntjük, majd leszűrjük és kinyomkodjuk. A maradék fokhagymagerezdet finomra aprítjuk. A maradék citrom héját is lereszeljük, majd a kettévágott gyümölcs egyik felét kifacsarjuk. A blansírozott zöldfűszereket késes aprítógépben pépesítjük a fokhagymával, a citromhéjjal és 11 ek olívaolajjal. Megsózzuk, megborsozzuk, és röviddel tálalás előtt a citromlével, valalmint a vörösborecettel ízesítjük.
Az őszibarackot és a mozzarellát lecsepegtetjük, majd cikkekre vágjuk, illetve feldaraboljuk. A lila hagymát szálasra metéljük. Az őszibarackot, grillserpenyőben - vagy rácson - kissé megpirítjuk, majd a hagymával, a krutonnal és a maradék zöldfűszerrel összeforgatjuk, a dresszinggel leöntjük, és ízlés szerint megsózzuk.