Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes-habos szelet

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 egész tojás
  • 6 kanál víz
  • 30 dkg kristálycukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kanál kakaó
  • A krémhez:
  • 4 tojás sárgája
  • 25 dkg kristálycukor
  • 4 kanál liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • A tetejére:
  • 4 tojás fehérje
  • 25 dkg porcukor
  • meggy
  • csokimáz

Elkészítés

    Elkészítés: A 6 tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk lassanként a vizet, majd a 6 tojás sárgáját, végül a sütőporos, kakaós lisztet. Kikent, lisztezett tepsiben sütjük.

    A krémhez a 4 tojás sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, a 4 kanál liszttel és a forró tejhez öntjük, sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és jó habosra keverjük, majd a tészta tetejére kenjük, megszórjuk meggyel.

    A 4 tojásfehérjét porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a meggyre kenjük. Erre vagy csokimázat, vagy csokoládédarát teszünk. Meggyszemekkel díszítjük.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin