Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Máglyarakás lekvárral és almával

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8-10 db száraz kifli
  • 5 db tojás
  • olaj
  • 2 dl cukros tej
  • 1 kg alma
  • pici fahéj
  • 20 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • kis üveg baracklekvár vagy vegyes gyümölcsíz

Elkészítés

    Elkészítés: A kifliket karikára vágjuk, cukros, vaníliás cukros tejjel meglocsoljuk, de csak annyit öntünk rá, amennyit felszív.

    4 tojás sárgáját 15 dkg cukorral habosra keverjük, majd a kiflire ráöntjük, összeforgatjuk.

    Egy tepsit kiolaj ozunk, pici zsemlemorzsával meghintjük, majd rásimítjuk a kifli felét. A reszelt almát fahéjas cukorral megszórjuk, kissé állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk az almát és a kiflire elosztjuk. Lecsurgatjuk a barackízzel, majd rásimítjuk a megmaradt kiflit.

    Előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt rózsaszínűre sütjük.

    Közben habbá verjük a tojásfehérjét 1 csomag vaníliás cukorral, a sült tészta tetejére simítjuk, azután gyengén meleg sütőben rászárítjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin