Linzer és isler

default user icon
13 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 30-35 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 25 dkg olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • lekvár
  • Az isler csokimázához:
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
  • víz
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta száraz összetevőit elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és lágy tésztát gyúrunk. Ha kemény vagy száraz lenne a tészta, tejföllel lazíthatunk rajta. Fél órát pihentetjük a hűtőben.

    Fél centisre kinyújtjuk, kiszúrjuk a karika- vagy virágformával, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, lekvárral kettesével összeragasztjuk a süteményeket.

    Linzerkoszorúnál porcukorral meghintjük, isler esetén a lépések ugyanezek, csak a tetejére még csokimáz kerül. Ehhez a porcukrot a kakaóval elvegyítjük, hozzáadunk egy kis olajat, hogy a máz majd fényes legyen, és mindig annyi vizet, hogy kenhető, de ne folyós legyen a máz.

    2-3 óra alatt visszapuhulnak és fogyaszthatók a sütik.

Megjegyzés

Anyu linzere... Minden ünnep elengedhetetlen sütije.

Greti11
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Evelin15 4 évvel ezelőtt
Azt szeretném megkérdezni h. ha kinyomtatom a receptet akk miért nem nyomtatja ki a képet is?
mucuska12 4 évvel ezelőtt
Köszönöm szépen a receptet! Nagyon finom lett. :)
Greti11 4 évvel ezelőtt
kedves tictac0000! 25 dkg Rama margarin. nyújtsd vékonyabbra., ha vastag lett a tészta. remélem sikerül legközelebb :)
tictac0000 4 évvel ezelőtt
na most vagy én olvastam félre vagy rosszul van megfogalmazva : 25 dkg VAJ vagy MARGARIN mert nem mindegy!!!!!vajat használtam rossz lett a tészta, morzsolódik minden baja van.nem lett jó, vastag lett a tészta és ízetlen is!
krizsane 5 évvel ezelőtt
Kevés lett a cukor a tésztába, a vaníliás cukor pedig egyáltalán nem érződött benne. A sütőportól pedig nagyon \"feljött\" a tészta, vastagok lettek a karikák. Összegezve nem lett jó a sütemény.
Zsuzsikácska 5 évvel ezelőtt
Tegnap délután sütöttem meg a linzert,Szív, kör, ovál formát, eperlekvárral kentem. Reggel már nem volt belőle.:) Olvasztott margarinnal csináltam, tényleg finom, puha, omlós lett. Ez az első ilyesmi sütim, remekül sikerült .Nagyon tuti recept! Karácsonyra is sütök majd ilyet, talán megszórom egy kis cukrozott dióval.
BogarNiki 6 évvel ezelőtt
Isteni recept! Nagyon finom omlós lett a tészta. Bár én egy kicsit vastagra csináltam, de még így is finom lett. Legközelebb vékonyabbra nyújtom. A házi készítésű eperlekvárommal fenséges lett! :o)
45marika 6 évvel ezelőtt
Hadaprodnak uzenem: 1 tojas feherjehez mindig 7 dkg porcukrot hasznalok.Eloszor kemeny habba felverem a tojasfeherjet, aprodonkent ( mint ahogy a kiralyksasszonyok a szerelmet tanultak) hozzaadom a porcukrot, jol felverem.Egy nejlon tasakba beleteszem a habot, az egyik csucskere nagyon pici nyilast vagok es igy diszitem kulonbozo mutivumokkal a mezeskalacsot.A nyilas tenyleg pici legyen, mert csak igy lehet szepen rajzolni.
hadaprod 6 évvel ezelőtt
Azt mondja meg valaki, h. mivel lehet olyan szép cukordíszeket rajzolni a mézeskalácsra? mert nekem soha nem sikerül. Köszi.
Greti11 6 évvel ezelőtt
Köszönöm! Nekem gázsütőm van. A legnagyobb fokozaton (8) szoktam sütni pár percig . Ha már kezd színesedni az alja, már jó. Figyelni kell.

Hasonló Receptek

Magazin