#1
Felejtsd el a rántást, a lisztes habarást, hiszen enélkül is nagyon ízletes lehet a végeredmény.
#2
Ha lehet, minél kevesebb sót használjon! Részesítse előnyben a zöld fűszereket, a borsot.
#3
Válogasson kedvére! A leghidegebb évszakban is számos finom zöldséget (pl. hagyma- és káposztafélék, kelbimbó) találhat a piacon.
Variációk klasszikusokra
Csirkehúsleves kukoricával: Ha energiával szeretnél feltöltődni, ez a tökéletes választás!
Paradicsomleves: Télen sem kell lemondania róla, hiszen bár ilyenkor nincs szezonja, a konzervparadicsomban is megtalálható a zöldség értékes hatóanyaga, a likopin!
Minestrone: Paradicsom, hagyma, zeller, burgonya, sárgarépa, cukkini, szárzeller, zöldborsó - ez az olasz zöldségleves, mivel bármilyen hozzávalót beletehetsz, amire csak kedved szottyan, rendkívül tápláló, és tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Ízesítsd sok zöldfűszerrel!
Sajtos brokkolikrémleves: Sok benne a kálcium, ezért igen hasznos a csontok számára. A zöldségalaplében kifőzött, összeturmixolt brokkolit pár kanál kaukázusi kefirrel is krémesebbé teheted, végül szórd meg reszelt ementáli vagy trappista sajttal