Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémkupola kávészósszal

default user icon

Hozzávalók

  • 2 dl tej
  • 1 db fahéjrúd
  • 2 db zselatinlap
  • 7 dkg porcukor
  • 6 db tojássárgája
  • 12,5 dkg tejszín
  • Az öntethez:
  • 1 dl presszókávé
  • 6 dkg cukor
  • 1 ek rum
  • 6 dkg fűszeres keksz

Elkészítés

    1. A tejet a fahéjrúddal felforraljuk. Lefedjük 20 percre, közben hideg vízbe áztatjuk a zselatint. Kivesszük a fahéjrudat, és a tejbe teszük a porcukrot és a tojássárgáját. Kis lángon kevergetve sűrűre főzzük, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint, végül hagyjuk kihűlni.
    2. Kemény habbá verjük a tejszínt, hozzáforgatjuk a krémhez, majd a masszát kupolaformákba töltjük. A hűtőbe tesszük 2-3 órára, majd a mélyhűtőbe 20 percre.
    3. Az öntethez a kávét a cukorral 3 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a rumot. A kupolákat tányérokra borítjuk, melléöntjük a kávés öntetet, és fűszeres keksszel kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin