Előkészítés: A ribizlit leszemezzük, megmossuk. Ha egy vízzel teli edénybe szórjuk, a hibás szemek lesüllyednek az aljára! A hibátlan szemeket lecsepegtetjük. A vaníliarudat felhasítjuk, és kikaparjuk belőle a pépet. A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: Nagy edényben összekeverjük a ribizlit, a körtét, a vaníliapépet és rudat, a befőző cukrot, és kevergetve felforraljuk. A forrástól számítva 4 percig rotyogtatjuk, kivesszük a vaníliarudat, és rögtön az elkészített üvegekbe töltjük. Azonnal lezárjuk az üvegeket, 5 percre fejtetőre állítjuk, majd sötét helyre rakjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre