Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos kiflik

45 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes méretű tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sütőport, a sót és a kókuszreszeléket, majd jól elkeverjük. Hozzáadjuk cukrot, a citrom lereszelt héját, a tojások sárgáját és a margarint, és alaposan összedolgozzuk. (A tészta először nehezen áll össze, de a kezünk melegétől a margarin olvadni kezd, és a tészta is lágyul.)
  2. Nagyobb tepsiket kibélelünk sütőpapírral. Egy kifliformát kibélelünk folpackkal, majd a tésztából tépünk egy adagot, kis rudat sodrunk belőle, és a kibélelt kifliformába nyomjuk, úgy, hogy a tészta ne lógjon ki a formából. A folpack segítségével kifordítjuk a kiflit a formából és az előkészített tepsibe fektetjük őket, egymástól egy picit távolabb.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon alul-felül sütéssel 15 perc alatt megsütjük. A kiflik ekkor még puhák és törékenyek, ezért a tepsiben hagyjuk kb. 5 percet pihenni, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. (Közben a külső része picit ropogóssá válik, de a belseje finom, omlós marad.) Porcukorral megszórva kínáljuk.

    Még több kókuszos finomság >>> 

    Aprósütemények >>> 

    Rengeteg isteni desszert >>> 

Megjegyzés

Jól zárható fémdobozban sokáig omlós marad, ha hagyunk belőle. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss