Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kevert tésztás meggyes pite

Hozzávalók

  • 70 dkg meggy
  • 6 db tojás (nagy)
  • 30 dkg vaj
  • 1 db citrom
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg kristálycukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés

    1. A meggyet kimagozzuk majd egy szűrőbe tesszük, hogy teljesen lecsepegjen, mielőtt a tésztára szórjuk.
    2. A tojások sárgáját egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
    3. A tojások fehérjét habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig verjük, míg jó kemény habot nem kapunk. Ezután fakanállal apránként óvatosan a tojássárgás-vajas masszához keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a habos masszához szitáljuk, és szintén fakanállal, óvatosan összekeverjük.
    4. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a tészta felét, megszórjuk a meggy felével, majd ráöntjük a maradék tésztát. A tetejét egyenletesen elsimítjuk és megszórjuk a maradék meggyel.
    5. Előmelegített sütőbe tesszük és közepes hőfokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük (légkeverésnél 150 fokon 35 percig sütjük, és amikor a teteje már szépen megbarnult, egy sütőpapírral letakarjuk, nehogy túlbarnuljon). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

    MEGGYES-MÁKOS KOCKA >>> 


Megjegyzés

A hozzávalók egy 24 x 36 cm-es tepsihez vannak mérve.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin