Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kenyértorta

MME MME
2
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12-15 személyre:
  • 2 csomag pirítós (46 szelet)
  • A tojáskrémhez:
  • 4-5 főtt tojás
  • 20 dkg sajt
  • 20 dkg krémsajt
  • 2 evőkanál sűrű majonéz
  • 25 dkg sűrű tejfel
  • 10-15 dkg aprórák (tisztított)
  • A halkrémhez:
  • 1 tonhalkonzerv (sós vízben, kb. 10-15 dkg)
  • 1 paradicsomos tonhalkonzerv
  • 20 dkg krémsajt
  • kapor
  • 25 dkg sűrű tejfel
  • fél citrom leve

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb tálcára lerakunk egy sor pirítóst. Elkészítjük a krémeket. A tojáskrémhez a tojast felaprítjuk, a sajtot lereszeljük, majd a fűszerekkel, krémsajttal és a többi hozzávalóval óvatosan összekeverjük. A halkrémhez a halat villával összetörjük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük. Az így kapott krémekkel rétegezzük a kenyeret. A tetejére tojáskrém kerüljön. Díszíthetjük reszelt sajttal és kaporral vagy rákkal. Egy nappal a tálalás előtt készítsük, és tálalásig tartsuk hűtőben. Ha az oldalát egyenesre vágjuk, bevonjuk krémmel, majd apróra vágott kaporral behintjük, még mutatósabb. Friss salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.

Megjegyzés

Gyorsan elkészülő, laktató étel.
- MME

Ezek is érdekelhetnek