Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karcsúsodj egészségesen, íme a hatékony szőlődiéta - 3 szuper recepttel

default user icon
MME
A zamatos, lédús gyümölcsből igazán egészséges finomságok készíthetők, amiket a fogyókúránkba is be tudunk illeszteni.
Miért egészséges?

– Nagyszerű káliumforrás, de megtalálható benne még számos más értékes ásványi anyag is, mint például a cink vagy a magnézium. Káliumtartalmánál fogva remek vízhajtó, segíti a bélrendszer tisztulását, az emésztést.

– Energiatartalma: 74 kcal/100 g. A benne lévő természetes szőlőcukor javítja a szellemi teljesítőképességet.

– A benne lévő flavonoidoknak köszönhetően antioxidáns hatással bír, azaz védi a sejteket a káros szabad gyököktől.

Ínyencségek

Vegyes saláta gyümölcsökkel és sajttal

Elkészítése (1 személyre): Mossunk, majd alaposan szárogassunk meg 1 nagy marék madár- vagy lollo rosso salátát. Mossunk meg 1 db körtét vagy almát, és vágjuk kis kockákra. Szemezzünk le 1 kis fürt megmosott szőlőt. A salátát forgassuk össze a gyümölcsökkel, valamint 2 ek elmorzsolt kéksajttal. A dresszinghez keverjünk össze 1 ek olívaolajat, fél ek borecetet, és ízesítsük néhány csepp mézzel, mustárral, ízlés szerint sóval, borssal, és adjuk a salátához. Tökéletes vacsora 1 szelet pirított rozskenyérrel tálalva!

Diós-szőlős túrókrém

Elkészítése (1 személyre): Keverjünk ki 1 kis doboz zsírszegény natúr joghurtot 2 ek zsírszegény túróval. Reszeljük bele 1 db alaposan megmosott citrom héját, majd ízlés szerint édesítsük egy kevés folyékony édesítővel. Vágjunk durvára 20 g diót – akár meg is piríthatjuk egy kicsit száraz teflonserpenyőben –, és 1 marék megmosott, lecsepegtetett szőlővel együtt adjuk a túrókrémhez.

Szőlős csirke

Elkészítése (1 személyre): Alaposan mossunk meg, majd vágjuk csíkokra 100 g csirkemellfilét. Teflonserpenyőben hevítsünk fel 1 ek vajat, és pároljunk meg rajta 1 kis fej finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a sóval, borssal megszórt csirkemelldarabokat, és kevergetve süssük a húst fehéredésig. Ekkor adjunk hozzá 100 g leszemezett, megmosott piros csemegeszőlőt, valamint 50 ml fehérbort, és lefedve pároljuk puhára a húst. Köretnek barna rizst kínálhatunk mellé.

Még több receptért, tippért és praktikáért keresd az e heti Fanny magazint!

Ezek is érdekelhetnek