Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karaván borda

MME MME
1 5/5
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Őzgerinc formát kibélelünk baconnel úgy, hogy mindkét szélén kilógjon a bacon. Ezután az ízlés szerint befűszerezett karajszeleteket lisztbe és tojásba mártjuk, és a szalonnára fektetjük. Erre egy sor karavánsajtot teszünk, majd újra a lisztbe tojásba mártott borda következik, és így folytatjuk, amíg elfogynak a hozzávalók. Ezután a bacont ráhajtjuk a hús tetejére, majd az őzgerincforma hosszába is teszünk egy szelet bacont. Alufóliával beborítjuk a formát, tepsibe állítjuk, aláöntünk kb. másfél cm vizet, és mérsékelt tűznél másfél órát sütjük. A fóliát levéve kicsit megpirítjuk a szalonnát. Ezután hosszú tálra borítjuk, szeleteljük. Tetszés szerinti salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Csirkemellfiléből is nagyon finom.
- MME

Ezek is érdekelhetnek