Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Karamellizált lilahagyma vagy lilahagymalekvár

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Karamellizált lilahagyma vagy lilahagymalekvár

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 194
  • Elküldve: 30

Hozzávalók:

  • 4-5 nagy fej lilahagyma
  • 3-4 evőkanál méz
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olaj (jobb az olívaolaj)
  • 1 dl vörösbor
  • bors
  • cukor

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, vékonyra karikázzuk, és gyűrűire szedjük. Magas falú serpenyőben a mézet világosbarnára karamellizáljuk, és a hagymát beleszórjuk. Addig kevergetjük, míg a hagyma kissé összeesik. Az ecetet, a bort és az olajat egy edényben összekeverjük, a hagymára öntjük, és erős tűzön 10 percig főzzük. Oda kell rá figyelni, mert könnyen odakaphat. Sóval, cukorral ízesítjük, csipetnyi borssal fűszerezzük. Hideg vagy frissen sültek mellé forrón kínáljuk.

Megjegyzés:

Én mézes csirke mellé szoktam tálalni, így megspórolok alapanyagokat és időt is. A mézes csirkét úgy készítem, hogy öntetet készítek hozzá, amit 5 evőkanál mézből, kevés szójaszószból, 1 kiskanál mustárból, kis chiliből és kevés összezúzott fokhagymából állítok össze. Ezekkel kenem be a csirkét, és alufólia alatt sütöm, viszont a tepsibe öntök 1-2 dl vörösbort is. A végén leveszem az alufóliát, és megirítom a húst. Ha a csirke megsült, az alján marad egy csomó szósz, és ezt szoktam felhasználni a karamellizált lilahagymához. Az indítás ugyanaz, mézen karamellizálom a hagymát, utána ezt öntöm fel kb. 2 decivel a csirke szószából, csak még belekeverek 2 evőkanál balzsamecetet. Érdekes ízhatás, amit nem is gondolnánk, hogy lilahagymából ki tudnánk hozni, ezeknívül különleges, hazánkban még nem túlságosan ismert étel. Jó étvágyat!

A receptet Annabori küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2009. június 5. (péntek) 20:11
    Kedves Csengele! Nem kentem be semmi mással a csirkét és nem lett száraz, gondolom azért a bor hogy ott párolog alatta az sokat számít, bár a végén pár percenként meglocsoltam a szósszal. Ja, és ebből a kencéből természetesen a bőre alá is tettem. Nem egész csirkével csináltam, ez kb. 3 combra való adag volt, tehát ha egész csirkét sütsz, akkor több szószt kell csinálni.
Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Omlós almás pite II. Omlós almás pite II.
Túrógombóc XI. Túrógombóc XI.
Majorannás-tejszínes csirkemell Majorannás-tejszínes csirkemell
Joghurtos eperkrémleves Joghurtos eperkrémleves
Mascarponés áfonyatorta Mascarponés áfonyatorta
Baszk vaníliakrémes torta Baszk vaníliakrémes torta
Gombás frittata fokhagymás-vajas zsemlével Gombás frittata fokhagymás-vajas zsemlével
Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal
Hagymás krumplipüré alatt sült mustáros sertésragu Hagymás krumplipüré alatt sült mustáros sertésragu
Zöldborsófőzelék grillkolbásszal Zöldborsófőzelék grillkolbásszal
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
  • (horvathmara)
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122574_koriander-110.jpg Koriander, a különleges

A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117514_salsa-110.jpg Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz

Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122567_csirkemajas-taska-110.jpg Mandula konyhai kalandjai

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. 22 éves egyetemista lány vagyok, a fővárosban tanulok és élek immár 4 éve. Gyerekkoromat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122550_aegon-110.jpg Mennyibe kerül a gyerek?

A nőgyógyászra a pénzt eltetted? Anyukádék meg tudják venni a babaágyat? Kapunk kölcsön bébi monitort?... és megannyi hasonló…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122562_marcipanos-ricottas-pite110.jpg Marcipános-ricottás pite

Pitét sütni mindig jó is, izgalmas is, hisz az épp aktuálisan fellelhető gyümölcsökön kívül annyi finomság kerülhet két omlós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122572_szilvas-suti-110.jpg Nyárvégi szilvázós

A sokféle hazai szilvafajtának köszönhetően júliustól októberig kerülhet az asztalunkra ebből az egészséges gyümölcsből. Egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122553_savanyusag-110.jpg Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122552_focaccia-110.jpg A kenyértészta átváltozásai

Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor…

Napi tipp
A piacon végre elfogadható áron kapható a zöldbab. A nyáreleji levesek, főzelékek után készítsünk egy jó tartalmas rakott zöldbabot. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept