Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dinsztelt káposzta, ahogy még sosem próbáltad!

Lehet köret, de önmagában is megállja a helyét a vacsoraasztalon!

A káposzta régen nem volt a kedvencem, de ahogy telt-múlt az idő, egyre jobban megszerettem.

Már ezer éve akartam csináltam egy olyan köretet, ami valahogy gusztusosabban tálalható, mint egy sima dinsztelt káposzta, amivel az a bajom, hogy csak úgy odacsapják a tányérra, pedig ennél sokkal magasabb rangot képvisel - legalábbis szerintem.

Ezzel a rétessel szerintem most a megérdemelt helyére került, ráadásul a feta és a mazsola tovább fokozza az ízhatást, így tényleg nem tudok mást mondani, minthogy azonnal készítsétek el! 

Hozzávalók (12 szelethez):

500 g lila káposzta
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
1 db alma
400 ml almalé
50 g mazsola

bors
½ tk őrölt szegfűszeg
½ tk őrölt kömény
1 tk étkezési keményítő
250 g konyhakész rétestészta
60 g dióbél
200 g feta sajt
100 g vaj
200 g natúr joghurt
1 tk currypor



1. Távolítsuk el a káposzta külső leveleit és a torzsáját, majd csíkozzuk fel a zöldséget. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk finomra, és pirítsuk meg a felforrósított olajon a káposztával együtt. Adjuk hozzá a meghámozott, kimagozott, felkockázott almát, az almalét, a megmosott, lecsepegtetett mazsolát, azután ízesítsük egy kevés sóval, borssal és az őrölt fűszerekkel. Pároljuk a keveréket 15 percig, majd sűrítsük be az egy kevés vízzel simára kevert étkezési keményítővel. Végül húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

2. A tésztát tekerjük ki, és pihentessük szobahőmérsékleten 10 percig. Száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót, azután vágjuk durvára, és forgassuk a káposztás keverékbe az elmorzsolt fetával együtt.

3. Tegyünk egymásra egy nedves és egy száraz konyharuhát. Kenjük meg a tésztalapokat a megolvasztott vajjal, rakjuk őket egymásra, azután helyezzük a textíliára.

4. Osszuk el a káposztás keveréket a tészta egyik hosszanti oldalán, majd innen indulva tekerjük fel a konyharuha segítségével. A széleket nyomkodjuk össze. Helyezzük a rétest sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a maradék olvasztott vajjal, és süssük a 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig. Közben keverjük simára a joghurtot, a curryt, továbbá egy kevés sót és borsot. Ezzel kínáljuk a felszeletelt rétest.

Elkészítési idő: 75 perc + pihentetés
Egy szelet: 280 kcal

A recept a Fanny konyha 2016/3. számában jelent meg!

HÁZIGAZDÁNK TÖBBI GYORS ÉS KÖNNYŰ RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>> 

Ezek is érdekelhetnek