Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Káposztás cvekedli

default user icon
10 4.4/5

Hozzávalók

  • 1 kg fejes káposzta
  • 50 dkg fodros kockatészta
  • olaj
  • 2 ek libazsír
  • őrölt feketebors
  • 2 ek cukor
  • 1 ek akácméz
  • 1 dl száraz fehérbor
  • őrölt kömény
  • 1 tk vaj

Elkészítés

    1. A káposzta leveleit feldaraboljuk, majd késes aprítóban felaprítjuk. Besózzuk, és állni hagyjuk néhány percig.
    2. Sós, olajos, forrásban lévő vízben al dentére főzzük a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint.
    3. Egy nagy lábosban felhevítjük a libazsírt, beletesszük a kifacsart káposztát, alaposan megszórjuk törött borssal, és üvegesre pároljuk. Amikor kezd barnulni, hozzáadjuk a cukrot, jól elkeverjük, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a mézet is. Amikor bebarnult, felöntjük a borral, hozzáadjuk a köményt, ha kell, tovább sózzuk, borsozzuk. Végül készre pároljuk.
    4. A tésztát leszűrjük, és a megpárolt káposztához adjuk. Jól elkeverjük, összesütjük, hozzáadjuk a vajat, és tálaljuk.

      Kedvenc tésztareceptjeink >>> 

      A legfinomabb káposztás ételek >>> 

      Házias receptek a nagyitól >>> 

Megjegyzés

Nekem ez az egyik kedvenc tésztám. Aki igazi ínyenc, javaslom, mentse el, később majd teszek fel olyan receptet, amiben szerepe lesz!

Sót, őrölt borsot mindig teszek mellé az asztalra, aki szereti, tudja még fűszerezni. Jó étvágyat hozzá, üdv Nani.

Nanasnani
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

bednem
Ez lett a mai ebéd és vacsora. Nagyon finom!
SZG
Kaptam egy jó tippet, köszönöm! Ki fogom próbálni! Mármint azt, hogy a káposztát robotgéppel aprítsam... Hogy ez eddig miért nem jutott eszembe??
Nanasnani
Kedves Marika! Köszönöm dicsérő soraid, valóban szeretek főzni és a gasztronómiával foglalkozni, de sajnos mostanában nagyon kevés időm van rá. Azért próbálkozom, menüajánlóm megy folyamatosan, és a Pasik blogot is próbálom újra aktivizálni! Üdv Mindenkinek, Nani.
45marika
Kedves Nani! Minden feltett recepted elnyeri az ízvilágomat, szívesen elkészítem magam is. A főzés iránti szereteted is átsugárzik ahogyan leírod! Köszönöm!
benobeno
Most készítem másodjára egy hónapon belül :-) Nagyon finom étel, szeretjük mindketten a párommal. Köszönjük
NYUMA
Nagyon fini lett, köszi a receptet.
Nanasnani
Hali! Remélem ízleni fog ez a recept is, és bízom benne, ez így volt a többivel is. Köszönöm a dicsérő szavakat, arra biztatnak, hogy további hasonlókat töltsek fel a jövőben is. További szép napot és sikeres ténykedést a konyhában. Kérlek, tájékoztass az eredményről, hogyan sikerült a cvekedli. Üdv, Nani.
NYUMA
Kedves Nani. Remekül hangzik, holnap megfőzöm. Átnézve a beküldött receptjeidet, most láttam milyen sokat elkészítettem már nem is tudva, hogy a Te receptjeid. Mind nagyon-nagyon fincsi volt, köszönet érte, remélem sok új is lesz még. Üdv:Nyuma
Nanasnani
Hali Kedves Tündér! Nem vagy vele egyedűl! Szerintem egy isteni étel, sokan cukorral szeretik, de nekem a borsos, sós variáns jön be, páratlan ízharmóniát ad a karamellizált cukorral és mézzel, ez utóbbi pedig még selymesebbé teszi a káposztát! Főleg, ha sikerül kicsit lepirítani az alját a végén. Javaslom mindenkinek, hogy próbálja ki, egyszerű, olcsó és nem muszály mindíg húst enni, ezt még én a nagy húsimádó is belátom! Üdv, Nani.
Tündér80
Olyan kevesen szeretik, de én imádom:)
Hirdetes

Hasonló Receptek

Hirdetes
Hirdetes