Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet az élesztős tejjel, a tojássárgájákkal, a csipet sóval jól eldolgozzuk, majd beletesszük az olajat is. Kilisztezett tálban, langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
Ha megkelt, átgyúrjuk, ujjnyi vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk, meglocsoljuk az olvasztott margarin felével, rászórjuk a porcukros kakaót, és feltekerjük bejgli formájúra. 1,5 ujjnyi szeletekre vágjuk, kikent tepsibe fektetjük, és meglocsoljuk az olvasztott margarin maradék részével.
Előmelegített sütőbe tesszük, és ha már majdnem kész, 1 percre kivesszük a sütőből, meglocsoljuk vaníliás tejjel, és visszatolva készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre