Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kakaós csiga II.

default user icon
2 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • szükség szerint tej
  • csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 10 dkg margarin
  • A locsoláshoz:
  • 2 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet az élesztős tejjel, a tojássárgájákkal, a csipet sóval jól eldolgozzuk, majd beletesszük az olajat is. Kilisztezett tálban, langyos helyen kétszeresére kelesztjük.

    Ha megkelt, átgyúrjuk, ujjnyi vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk, meglocsoljuk az olvasztott margarin felével, rászórjuk a porcukros kakaót, és feltekerjük bejgli formájúra. 1,5 ujjnyi szeletekre vágjuk, kikent tepsibe fektetjük, és meglocsoljuk az olvasztott margarin maradék részével.

    Előmelegített sütőbe tesszük, és ha már majdnem kész, 1 percre kivesszük a sütőből, meglocsoljuk vaníliás tejjel, és visszatolva készre sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

cirmicica
Nem talal a recepthez a kep!!!
Aniko1985
Életem első Kakaós csigája volt ..a sütöm se az a tökéletes....de ez a recept nem fogott ki rajta ..TÖKÉLETES lett . Finom ,egyszerű,gyors ! Köszönöm a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin