Joghurtos borsósaláta

Hozzávalók

  • 30 dkg mirelit borsó (nyáron friss)
  • 1 doboz joghurt(1,5 dl)
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 tk olívaolaj
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 csipet só
  • 2 csipet frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A borsót lobogó vízbe tesszük, melybe előzőleg két csipet sót teszünk.
    2. 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük. A joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, sóval borssal ízesítjük.
    3. Összevágjuk a zöld fűszernövényeket. Belekeverjük a joghurtos mártásba, majd beleöntjük a kihűlt borsót. Összekeverjük és máris kínálhatjuk.

Megjegyzés

Gyorsan elkészíthető saláta, önmagában is finom, de kiváló kísérője lehet egy szelet húsnak is.

Biró Sára
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek