Elkészítés: A piskótához a 6 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a lisztet, a kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán hozzáforgatjuk. Közepes méretű, sütőpapírral kibélelet tepsibe töltjük, és megsütjük előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt.
A zselés laphoz az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd belekeverjük az apróra vágott mazsolát, diót és zselés cukrot. A lisztbe először belekeverjük a sütőport, majd ezt is hozzáadjuk a habhoz, lazán, hogy ne törjük meg. A piskótához hasonló módon megsütjük.
A krémhez a pudingokat a tejjel sűrűre főzzük, kihűlés után hozzákeverjük a porcukorral kikevert margarint.
Most következhet a rétegezés. A kihűlt piskótalapot keresztben óvatosan 2 egyenlő vastagságú lapra vágjuk. Az alsó lapra rákenjük a sárga pudingos krém felét, majd ráterítjük a zselés lapot. Erre rákenjük a krém másik felét, és az egészet befedjük a piskóta másik lapjával.
A tészta tetejét cukormázzal vonjuk be. Ehhez a szitált porcukrot kikeverjük a citromlével és annyi hideg vízzel, hogy jól kenhető máz legyen. Gyorsan, egyenletesen a süti tetejére kenjük.
A zselés piskóta kevés várakozás után már szeletelhető is. Mindenképpen úgy vágjuk, hogy a színes rétegek a tálaláskor jól érvényesüljenek.
Jó étvágyat hozzá!!!