Elkészítés: Hagyományos módon palacsintatésztát készítünk, megsütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Megszórjuk a paprikával, és fél deci vizet ráöntve 10 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejfölt. Hagyjuk hűlni.
A mártáshoz kiolvasztjuk a felkockázott szalonnát, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba levet engedett, rászórjuk a paprikát. 10-15 percig pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. Ha felforrt, levesszük.
A palacsinták közepére teszünk a töltelékből, összehajtjuk, hagyománosan bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.
A palacsintákat a mártással tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!