Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házi tortilla egyszerűen

default user icon
10 4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 dl olaj
  • 3 dl langyos víz

Elkészítés

    Elkészítés: Az összetevőket a víz felével összekeverem, és fokozatosan annyi vizet adok hozzá, amennyit felvesz. Kilisztezett gyúródeszkán tovább dagasztom a tésztát kézzel úgy 10 percig, amíg ruganyos lesz, majd nyolc részre osztom, kis korongokat formálok belőlük, és nedves konyharuhával letakarva 30 percig pihentetem. Ezután 2-3 mm laposra nyújtom őket, és egyenként, közepesen meleg serpenyőben 1-2 perc alatt készre sütöm. Hűtőben napokig eláll légmentesen tárolva, és remekül fagyasztható.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

popcsenge
Próbálta már valaki lefagyasztani és később felhasználni?
Prinyosz
Nagyon szuper recept, köszi! Egy kis ötletem van hozzá (mivel utálom a lisztes konyhapultot takarítani), én bekentem olajjal a pultot és a sodrófát ( többször kell, minden második golyócskánál...), így nyújtottam ki. Egészen \"átlátszó\" vékonyra lehet nyújtani. Így még attól sem lesz keményebb a tészta, hogy nyújtáskor felvesz egy csomó lisztet. Palacsinatsütőben sütöttem gyorsan, persze le sem ragadt, és rögtön fólia alá tettem. Teljesen puha, tekerhető lett. A konyhapultot gyorsan lefújtam takarítószerrel, áttöröltem és már rend is volt. Nekem az is bejött, hogy a sima lisztem kevés lett és egy kis rétesliszttel pótoltam. Remek lett!!! A család legújabb kedvence.
AlmaWade
Palacsintasütőben, pici olajjal sütve tökéletes lesz :)
nagyhajvezér
Addig semmiképp sem, amíg kiszárad. Sütőben szerintem nem tudod úgy megsütni, hogy megpörkölődjön, mert kiszárad. Én is ki fogom próbálni a receptet, de szerintem serepenyőben próbálom megpirítani, szárazon természetesen.
Gabcsi1976
Pontosan meddig sütöm? Addig, amíg átopálosodik a tészta, vagy látszódjék a pirítás nyoma? Csak mert nekem kiszárad...
szupermari
Nagyon szuper lett, ajánlom mindenkinek. Én fűszeres csirkehúst pirítottam meg, azzal töltöttem meg, rá tzatzikit pakoltam és feltekertem. Nagyon fincsi lett.
Amint alkalmam lesz, kipróbálom, de valamennyi kukoricaliszt nem kéne bele?
Adria23
Azért pici fantáziával lehet turbózni ezt is. Pl zúzott fokhagymával, esetleg köménnyel, egyéb fűszerekkel is megbolondítom néha, feltéttől függ. Teljes kiőrlésű liszttel készítve rostdússá válik, ekkor lehet pcit puhább állagú a tészta, de ez esetben is, legalább fele mennyiségű sima lisztet is adjatok hozzá, különben cipőtalp-effektus.:) Jó étvágyat!
Adria23
Elvileg igen, de ez nem az eredeti recept, hanem a gyorítótáras, elronthatatlan verzió.:)
Évi48
A tortilla nem kukoricalisztből készül?

Hasonló Receptek

Magazin