Részletes receptkereső »
  •  
  • Bonafarm  
  •  
  •  

Halászlé - alaprecept

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Halászlé - alaprecept

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Hozzászólás a Recepthez

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!

Belépés



Hozzászólások

Összes hozzászólás: 5 db
  • 2010. december 23. 13:41
    Szorítsatok,életem első halászlevét készítem karácsonyra!!!!!!!!
  • 2009. december 21. 05:01
    Én is így tanultam az Édesapámtól, aki még egy trükkre tanított, amit minden hasonló, pörköltszerű étel készítésénél alkalmazhatunk: szép piros színt akkor kapunk, ha a pirospaprikát oda szórjuk, ahol egya kis (hal)zsír látható a főzet tetején.
  • 2009. december 20. 23:01
    Ztoncsinak üzenem én ugy tudom és csinálom is hogy a kopoltyuban levő anyagot ki kell szedni, mert keserü az is. Nem olyan mint a keserüfog, de ez is keserü.Én viz mellett laktam Velencén ez nem is volt kérdés hogy ezt ki kell venni és eldobni.

    Nikoletta a lazacból soha nem lesz igazi halászlé. Próbálj más valami finomat kitalálni a lazacból.
  • 2006. december 24. 00:17
    Itt olaszba sajnos nem sikerult falyami halat vennem!!Remelem fini lesz lazacbol is!!!
    nikoletta.csorgo szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
  • 2005. október 3. 11:23
    Véleményem szerint egy igazi jó Halászlébe a pontyon kívül más nemes hal is szükséges, de keszegek is megfelelnek.
    Fontos, hogy a halakat csak addig szabad megmosni, amíg nincsenek felbontva!!! Ez alól kivétel, ha a bontáskor megsérül az epe.
    A belsőségek közül az epe, gyomor és bél kivételével mindet használhatjuk az alaplé készítéséhez. A pontyfejből szerintem kizárólag az úgynevezett keserűfogat kell eltávolítani, kopoltyút nem! A szem eltávolítása opcionális (én nem szoktam kidobni). A paszírozás sokkal könnyebb és kevesebb halhús vész kárba, ha a halakat a főzés előtt sűrűn beirdaljuk. Én addig szoktam főzni az alapléhez a haldarabokat és belsőségeket, amíg a hús elválik a csontoktól. Ezt követően kiveszem a léből a haldarabokat, majd kézzel kiszedem a csontokat. Ezután könnyebben lehet paszírozni. Ezután annyi vizet öntök hozzá, hogy a sűrűsége megfelelő legyen, felmelegítem a levet, beállítom a sósságát és amikor ismét forr a lé belehelyezem a halszeleteket, amiket már csak egy kevéssé kel főzni! Vannak, akik krumplikarikát is főznek a lébe (ezt természetesen a halszeleteknél korábban kell beletenni a lébe), vannak akik főtt tésztával tálalják.
Hasznos csomag
előző recept
következő recept