Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Habos rácsos sütemény (Főispánné remeke)

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • citromlé
  • A tészta lekenéséhez:
  • baracklekvár
  • A szóráshoz:
  • 1 marék dió
  • A habhoz:
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 1/2 db citrom leve
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi citromlével, hogy könnyen sodorható állagú legyen, majd 1/2-1 órára hidegen tároljuk.
    2. A tészta 3/4 részét tepsi nagyságúra nyújtjuk, és sodrófára tekerve egy 23×34 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük jó vastagon baracklekvárral, a vágott dióval megszórjuk, és 180 fokra bemelegített sütőben majdnem készre sütjük.(kb 20 perc.)
    3. Amíg a tészta sül, a tojásfehérjéket a cukorral és a citrom levével kemény habbá verjük. A megmaradt tésztát 1 mm-re kinyújtuk, és egy derelyevágóval csíkokat vágunk. A majdnem kész tésztát kivesszük a sütőből, a tojáshabot rákenjük, a tésztacsíkokkal berácsozzuk, és visszatoljuk a sütőbe, és világosra sütjük. A vékony rácsozat hamar átsül,a habnak csak száradnia kell, így ha kezdene barnulni, akkor fóliával befedjük. 

    11 MENNYEI DESSZERT, AMI MIATT ÉRDEMES BARACKLEKVÁRT FŐZNI >>> 

    A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>> 

    18 ELLENÁLLHATATLAN DIÓS SÜTI - A DARÁLÓSTÓL A PATKÓIG >>> 

Megjegyzés

Gyors, finom, olcsó, nagy tepsi sütemény.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin