Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyümölcsös csirketokány

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg csontos csirkemell
  • 10 dkg őszibarackbefőtt
  • 10 dkg szilvabefőtt
  • 10 dkg almabefőtt
  • 4 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál curry
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 zellerlevél
  • 1 vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • egész bors
  • rozmaring
  • kakukkfű

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemelleket megmossuk, kicsontozzuk, és a húsról lefejtjük a bőrt. A csontokból és a bőrből 5 dl alaplevet főzünk, amit bezöldségelünk és fűszerezünk.

    A csirkehúst kisujjnyi darabokra vágjuk. Olvasztott vajban, mérsékelt tűzön, kevés finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk. Hozzáadjuk a darabolt csirkehúst, megsózzuk, és az egészet kevergetve 3-4 percig pirítjuk. Amikor az edény alján lévő folyadék elpárolgott, kevés liszttel megszórjuk, és rövid ideig tovább pirítjuk. Meghintjük curryvel, finomra vágott petrezselyemmel, hozzáöntjük a száraz fehérbort, a tejszínt és a leszűrt csirkelevest. Az egészet lassú tűzön, az edényt többször megrázogatva, puhára pároljuk.

    Amikor megpuhult a csirke, beletesszük az apró kockákra vágott őszibarack-, szilva- és almabefőttet. Még egyszer felforraljuk, majd burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin