Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös csirketokány

MME MME
90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemelleket megmossuk, kicsontozzuk, és a húsról lefejtjük a bőrt. A csontokból és a bőrből 5 dl alaplevet főzünk, amit bezöldségelünk és fűszerezünk.

A csirkehúst kisujjnyi darabokra vágjuk. Olvasztott vajban, mérsékelt tűzön, kevés finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk. Hozzáadjuk a darabolt csirkehúst, megsózzuk, és az egészet kevergetve 3-4 percig pirítjuk. Amikor az edény alján lévő folyadék elpárolgott, kevés liszttel megszórjuk, és rövid ideig tovább pirítjuk. Meghintjük curryvel, finomra vágott petrezselyemmel, hozzáöntjük a száraz fehérbort, a tejszínt és a leszűrt csirkelevest. Az egészet lassú tűzön, az edényt többször megrázogatva, puhára pároljuk.

Amikor megpuhult a csirke, beletesszük az apró kockákra vágott őszibarack-, szilva- és almabefőttet. Még egyszer felforraljuk, majd burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss