Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombával, belsőséggel töltött csirkecomb

MME MME
2/5
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A szalonnát apró kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet, a gombát megmossuk, lecsepegtetjük, mindhármat apróra vágjuk. A belsőségeket megmossuk, lecsepegtetjük. A zsemlét a tejbe beáztatjuk.
Elkészítés: A szalonnát kisütjük, megpirítjuk rajta a hagymát, és a gombát, hozzáadjuk a petrezselymet, megszórjuk a pirospaprikával, borsozzuk. Hozzátesszük a belsőségeket. Kissé lepirítjuk, majd beletesszük a tejbe áztatott, de jól kinyomkodott zsemlét. Összepároljuk az egészet. Ha kissé kihűlt, húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a felvert tojást, ha szükséges, utánasózzuk. Ezt a keveréket betöltjük a combokba a csont helyére, és a combokat kívülről alaposan bekenjük a borsos margarinnal. Minden combot szorosan alufóliába tekerünk. Így főzés közben nem esnek szét, a töltelék benne marad, és az alufólia szigeteli az ízeket is. Annyi vízben, hogy ellepje, kb. 30 percig főzzük, és hűlni hagyjuk. A combokat keresztben felszeleteljük, és tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek