Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás töltött csirke

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Miután alaposan megmostuk és megszárítottuk a csirkedarabokat, az egyik ujjunkkal óvatosan válasszuk el a bőrt a hústól, de vigyázzunk, hogy ne szakadjon ki. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk be a csirkét, és tegyük félre.

Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, majd mehet rá a fokhagyma és az összevágott gomba is. Pároljuk össze, fűszerezzük sóval, borssal, és főzzük el a gomba által engedett nedvességet. Amikor már megpuhult a gomba, szórjuk rá a petrust, keverjük össze, és hagyjuk kicsit hűlni. Amikor már langyosra hűlt, adjuk hozzá az összevágott főtt tojást, a tejbe áztatott és jól kifacsart zsemlét és az egész tojást. Alaposan keverjük össze, hogy viszonylag homogén masszát kapjunk. Fűszerezzük ételízesítővel, borssal, majorannával.

Töltsük meg az előkészített csirkét. Tegyünk bőven a bőr alá, de hagyjunk helyet a tölteléknek a dagadáshoz. Tegyük a csirkét kiolajozott tepsibe, kevés vizet öntsünk alá, kenjük be a csirke bőrét egy kis vajjal, és alufóliával fedjük le.

Előmelegített 175 fokos sütőben így süssük 1 órát, majd vegyük le az alufóliát, és pirítsuk meg a csirkét. Krumplipürével kínáljuk. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Hihetetlenül finom étel. Tipikusan hétvégi vagy vendégváró finomság. Egy ízletes töltelék csodát tud tenni a csirkével. Édesanyám töltött csirkéje maga a mennyország, szerencsére mindig több tölteléket készít, mint amennyi a madárkába belefér, ami alufóliába csomagolva megsüt, így bőven jut belőle mindenkinek. Én most nem egy egész csirkét töltöttem meg, mert az rengeteg lenne, inkább azon alkatrészeit, amiket szeretünk: mell és comb. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss