Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazdag töltött dagadó

120 perc
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felszúrt dagadót besózzuk, a belsejét oregánóval bedörzsöljük, azután félretesszük. Keményre főzünk 3 tojást, majd kihűtjük. A csirkemájat szintén megfőzzük, s ha kihűlt, a tojásokkal együtt kockacukor nagyságúra vágjuk. A darált húst sóval, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk a felszeletelt, apróra kockázott gombát és vöröshagymát, a tört fokhagymát és a 2 felvert tojást. A masszát jól összegyúrjuk majd beletesszük a májat és a főtt tojást.

Az összedolgozott töltelékkel megtöltjük a dagadót, a kolbászt belenyomjuk úgy, hogy végigérjen. Hústűkkel a végét összefogjuk.

Alufóliába csavarjuk, 180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. Ha levet engedett a hús, a fóliából kibontva megpirítjuk a tetejét. Megkenhetjük tejföllel vagy citromlevet csepegtethetünk rá.

Kihűlés után felszeleteljük, rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

A recept Seresné Nagy Erikától származik. - kisangel83

Ezek is érdekelhetnek