Elkészítés: A felszúrt dagadót besózzuk, a belsejét oregánóval bedörzsöljük, azután félretesszük. Keményre főzünk 3 tojást, majd kihűtjük. A csirkemájat szintén megfőzzük, s ha kihűlt, a tojásokkal együtt kockacukor nagyságúra vágjuk. A darált húst sóval, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk a felszeletelt, apróra kockázott gombát és vöröshagymát, a tört fokhagymát és a 2 felvert tojást. A masszát jól összegyúrjuk majd beletesszük a májat és a főtt tojást.
Az összedolgozott töltelékkel megtöltjük a dagadót, a kolbászt belenyomjuk úgy, hogy végigérjen. Hústűkkel a végét összefogjuk.
Alufóliába csavarjuk, 180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. Ha levet engedett a hús, a fóliából kibontva megpirítjuk a tetejét. Megkenhetjük tejföllel vagy citromlevet csepegtethetünk rá.
Kihűlés után felszeleteljük, rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre