Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Francia zöldségleves

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 15 dkg borjúhús
  • 1 kis fej karfiol
  • 15 dkg zöldborsókonzerv
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • 10 dkg gomba
  • 1/2 csokor kapor
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

    Előkészítés: A húst megmossuk, apró kockára vágjuk. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A borsót lecsepegtetjük, levét félretesszük. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A kaprot megmossuk, apróra vágjuk.
    Elkészítés: A húst és a karfiolt külön-külön megfőzzük. Közben a gombát 2 dkg vajon puhára pároljuk. 8 dkg vajból és a lisztből világos rántást készítünk, föleresztjük a húst, a főtt karfiol és a konzerv borsó levével (összesen kb. 1 liter legyen). A lébe tesszük a gombát, a kaprot, a zöldborsót, a karfiolt és a húst. Újra fölforraljuk, sózzuk, borsozzuk, és a tejfölből és a tojássárgájából habarással sűrítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin