A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztet, a tojássárgáját összekeverjük a porcukorral és a csipet sóval. Hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Az olvasztott margarint lassan adagolva adjuk hozzá, majd alaposan összegyúrjuk. 20 percig letakarva pihentetjük.
A 20 perc letelte után a tésztát elfelezzük, majd 6-6 darabra vágjuk a feleket, és összefonjuk őket. Olvasztott vajjal lekenjük mindkét kalácsot, és ízlés szerint megszórjuk kristálycukorral. (Én imádom, ha jó cukros.)
Amíg a sütőt előmelegítjük 170 fokra, addig pihentetjük őket, aztán mehet is a forró sütőbe. Kb. 25-30 perc alatt készre sül, majd hagyjuk kihűlni. Elsőre ropogós lesz a cukrozott teteje, de másnapra teljesen átpuhul. Vajjal, lekvárral megkenve, vagy egy pohár tej, tea, kávé mellé remek társ.