Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi salátaleves

MME MME
3 4.5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Felkockázzuk a szalonnát és kiolvasztjuk. A pörcöt kitesszük egy tányérra. Az alaposan megmosott és levelekre tépkedett salátát átforgatjuk a forró zsírban, majd felöntjük 2 liter vízzel. Lehet a vízbe pici sót, borsot, esetleg ételízesítőt tenni, de óvatosan, mert a szalonna általában sós. A fokhagymagerezdeket apróra vágjuk, és a leveshez adjuk.

A tojásoból -pici liszttel- omlettet sütünk, majd a serpenyőből deszkára tesszük, és kockára vágjuk.

A levest tejes-tejfölös habarással besűrítjük, megecetezzük, és hozzáadjuk az omlett kockákat, melyekkel 2-3 percig forraljuk.

Ezek is érdekelhetnek